Pannestekt torskerygg med ertepure, kapersmør, ovnsbakt mix av søte og gule potetbåter

10 porsjoner

10 stk. torskerygg med skinn
1 kg Findus sweet potato wedges
1 kg Findus potetbåter med skall
1 kg erter petit pois
300 g smør
5 ss kapers
persille
1 sitron

Slik gjør du:

Tin fisken og legg i en saltlake, 7% i ca 20 min.
Alternativt dryss over godt med flaksalt på fisken ca 20 min før tilberedning. Skyll av og tørk fiskestykkene godt før steking i panna. Følg tilberedning som under.

Potetbåtene stekes i hver sin bakk med litt olje på 200 ° i ca 15 min. Dryss over litt salt ved servering.

Erter kokes opp i et par minutter i vann så de er gjennomvarme. Hell av vannet og kjør ertene til en pure med en stavmikser, tilsett litt smør og smak til med salt og pepper.

Smelt smøret i en kjele og la det bruse til smøret blir nøttebrunt. Tilsett kapers, hakket persille og saften av 1 sitron.

Konveksjonsovn/damp: Legges i smurte bakker med skinnsiden ned, dampes på 98 °c 12-15 min.

Konveksjonsovn/stek: Legges i smurte bakker med skinnsiden ned, stekes under lokk på 175 °c i ca 30 min. NB! Tid er ved full ovn- reduser tiden ved mindre mengde eller ferdig ved en kjernetemperatur ferdig 55 °c

Pannestekt: Tin fisken, tørk av med tørkepapir e.l. Ha litt olje og en klatt smør i panna, stek på middels høy varme med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt og fin farge. Legg på brett med skinnsiden opp og stek videre i et par minutter i ovn på ca 180°c til kjernetemperatur på 55 °