Hvor kommer fisken vår fra?

Hvor kommer fisken vår fra?

Vi er opptatt av å kjøpe inn fisk på en ansvarlig måte

Det er ikke bare viktig for oss hvilken type fisk det er eller hvor fisken vår er fanget, men også hvordan den blir fanget. Derfor må alle fiskerier eller fiskeanlegg vi kjøper fra, oppfylle de høyeste standardene. Vi har lenge jobbet tett med mange fiskerier og kjøper kun MSC-sertifisert villfanget fisk.

Vi følger har strenge retningslinjer for ansvarlig innkjøp av fisk og sjømat, og på den måten vil vi sikre at alle fiskerier vi kjøper fra oppfyller de internasjonalt anerkjente prinsippene for ansvarlig fiskeriforvaltning.

100 % av vår villfangede fisk er miljømerket med MSC

Villfanget fisk

I Findus Norge er vi opptatt av å bruke et bredt utvalg av villfangede fiskearter i produktene. Vi bruker både torsk, sei, rødspette og alaskapollock. Hvor fisken er fisket er alltid merket på pakken. All vår villfangede fisk er miljømerket med MSC som betyr at fisken er bærekraftig fisket, kommer fra bærekraftige stammer og er fullt sporbar.  

Hvor produktene er produsert finner du i Ovalmerket på pakken (eller skrevet med en setning). I dette merket er det en landskode øverst i ovalen, som tilsier hvor produktet blir produsert. For eksempel "DE" betyr Tyskland og "FR" betyr Frankrike. 

Oppdrettsfisk og -sjømat

I tillegg til villfanget fisk, bruker vi oppdrettsfisk og -sjømat fra fiskeanlegg som er sertifisert i henhold til uavhengige standarder, slik som ASC

Her kan du lese mer om oppdrett fra akvakultur.