Vår bærekraftstrategi

Vår bærekraftstrategi

Samarbeid for en bedre fremtid

Verden står overfor store endringer. For at planeten vår skal ha en trygg fremtid må vi jobbe sammen for å bruke ressursene våre på en god måte. 

Som en del av Europas største største frossenmatselskap er vi opptatt av å bevare naturens ressurser, slik at generasjoner også i fremtiden kan nyte sunn og god mat. Derfor samarbeider vi i Findus med våre søsterselskaper i Nomad Foods (f.eks Iglo i Tyskland og BirdsEye i Storbritannia) for å håndtere komplekse spørsmål, håndtere miljøtrusler og få til endringer i en global skala. 

Vi har utviklet en bærekraftstrategi som skal lede oss mot en fremtid hvor både mennesker og planeten kan trives. Det at vi skal tilby sunne og gode produkter, i tillegg til å fiske, dyrke og kjøpe inn råvarer på en ansvarlig, bærekraftig måte, er sentralt for alt vi gjør. 

Visste du at fryst mat er et supert valg for en bærekraftig livsstil? Fryst mat kan redusere matsvinnet med opptil 47 %, i tillegg til å være like næringsrik som fersk mat. 

Våre fokusområder:

For oss betyr bærekraft å stadig forbedre oss og regelmessig revidere våre krav. Med bakgrunn i dette har vi utviklet en bærekraftstrategi med tre overordnede målsetninger:

Sunn og næringsrik mat til alle: 

  • Vi hjelper forbrukerne med et balansert kosthold og en sunnere livsstil. Fisk og grønnsaker er blant matvarene de fleste av oss bør spise mer av og en viktig del av et sunt og balansert kosthold.  
  • Alle våre produkter er vurdert gjennom vårt egenutviklede ernæringsprofilverktøy Nutrient Profiling Tool. Ca. 90 % av vår portefølje er klassifisert som et Healthy Meal Choice. Dette verktøyet bruker vi når vi utvikler nye produkter, noe som sikrer at nye produkter vi utvikler bidrar til  fremme et bedre kosthold. 

Fiske, dyrking og innkjøp med omtanke: 

  • Vi dyrker og kjøper inn råvarer med omtanke og respekt, både for mennesker og miljøet.
  • Vi fokuserer på bærekraftig og ansvarlig innkjøp av fisk og sjømat, og 100 % av vår villfangede fisk er MSC-sertifisert
  • Vi jobber med å forbedre våre prinsipper for bærekraftig landbruk ytterligere, fra å følge regionale praksiser til å være i henhold til globale standarder.

Ansvarlig drift: 

  • Vi jobber kontinuerlig med å redusere vår innvirkning på miljøet; ved å fokusere på energi, vann og matsvinn. 
  • Bærekraft er viktig for våre ansatte, og vi jobber sammen for en mer bærekraftig fremtid.  
  • Vi jobber stadig for likestilling og mangfold blant våre medarbeidere, for å tilby et trygt arbeidsmiljø med like muligheter for alle. 

Sammen er vi sterke

Vi i Findus samarbeider vi med våre internasjonale kolleger fra søsterselskapene i Nomad Foods - Europas største frossenmatselskap. Sammen er vi sterkere, og kan gjøre mer enn hver for oss. 

Vi forplikter oss til virkelige endringer og har satt klare mål for hele Nomad Foods-gruppen som skal oppnås innen 2025 (senest).

Infografikk med fiskepinner illustrerer målet om at all fisk og sjømat i produktene skal komme fra bærekraftig fisk og ansvarlig oppdrett innen 2025
Infografikk som illustrerer mål om 100 % andel grønnsaker fra bærekraftig landbruk innen 2025
Infografikk som viser mål om at hele vareutvalget skal være uten smaksforsterkere, kunstige smaker og fargestoffer innen 2020
Infografikk med mat på tallerken - illustrasjon på at 80 % av produktene skal være sunne matvalg
Illustrerende infografikk: all matemballasje til forbruker skal være resirkulerbar innen 2022
Infografikk som illustrerer mål om å redusere bruk av energi, vann og avfall for å minske utslipp av drivhusgasser

Som en stor matprodusent er en av våre topprioriteter at alt vi produserer oppfyller de høyeste standarder for mattrygghet og -kvalitet. Våre forbrukere fortjener kun det beste. Les mer i Nomad Foods sin Bærekraftsrapport 2017 her.

Våre bærekraftsmål er i henhold til FNs bærekraftsmål (2/6/7/8/12/14/15).

 

Vår bærekraftrapport

En klok person sa en gang at handlinger sier mer enn ord. En av våre grunnleggende verdier er derfor å vise fremgang på en transparent måte, det er årsaken til at vi publiserte vår første Nomad Foods Europe Sustainability Report i 2017, og hvorfor vi vil utgi en ny rapport hvert år. 

Bærekraftsrapporten for Findus Norge kan du lese her

Sustainability Report i 2020

Sustainability Report i 2019