Produktoppskrift: Stekt torskerygg med skinn på seng av ertepure med stekte potetbåter og kaperssmør.

Stekt torskerygg med ertepuré, poteter og kaperssmør

Ingredienser

Øk mengde

Slik gjør du

 1. Tin fisken og legg i en saltlake, 7% i ca 20 min. Alternativt: dryss over godt med flaksalt på fisken ca. 20 min før tilberedning. Skyll av og tørk fiskestykkene godt før steking i panna. Følg tilberedning som under:
  Konveksjonsovn/damp: Legg i smurte bakker med skinnside ned, dampes på 98°C 12-15 min.
  Konveksjonsovn/stek: Legg i smurte bakker med skinnside ned, stek under lokk på 175°C i ca. 30 min. NB! Tid oppgitt er ved full ovn; reduser tiden ved mindre mengde eller ta ut ved kjernetemperatur på 55 °C. 
  Pannestekt: Ha litt olje og en klatt smør i panna, stek på middels høy varme med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt og fin farge. Legg på stekebrett med skinnsiden opp og stek videre i et par minutter i stekeovn på ca 180°C, til kjernetemperatur på 55°C.

 2. Ha ertene i kokende vann med litt salt og kok i et par min. til de er gjennomvarme. Hell av vannet og kjør ertene med en stavmikser til passe grov konsistens. Tilsett smør (og eventuelt litt kjøttkraft) og kjør litt til. Smak til med salt og pepper. Varmes opp før servering.

 3. Smelt smør i en kjele og la det bruse til smøret blir nøttebrunt. Tilsett finhakket kapers, hakket persille og saften av 1 sitron. 

 4. Friter potetene i Findus rapsolje ved 170° C i ca. 4 min eller stek i ovn; Forvarm ovnen til 200° C og legg potetene i lave smurte bakker, eller med litt bakepapir. Stekes i ca. 15 min, til potetene har fått en gyllen farge. Søtpotet og potetbåter med skall kan fint ovnsstekes sammen. Tilpass steketid etter mengde. 

 5. Server stekt torskerygg med poteter, ertepuré og kaperssmør.