Frysing er som naturens egen pauseknapp

Frysing er som naturens egen pauseknapp

Det er et øyeblikk når råvaren er på sitt beste  - vi ser til å fryse den da, slik at du kan oppleve god kvalitetsmat året rundt!

Beste kvalitet, tilgjengelig året rundt  

Vi høster inn grønnsakene når de er på sitt aller beste, og fisker fisket etter sesong, og fryser råvarene raskt inn. Dermed holder de seg ferske og smakfulle i fryseren, slik at du kan nyte mat av beste kvalitet, uansett sesong. Våre frosne produkter er alltid enkle å tilberede, altså en perfekt løsning for en aktiv og hektisk hverdag.

Visste du at fisk som selges ‘fersk’, faktisk kan være 2 uker gammel, avhengig av forsyningskjeden og artsspesifikk holdbarhet? Vår fisk og sjømat fanges når kvaliteten er på topp og fryses innen 4–8 timer. Så hvilken av disse tror du er ferskest? 

Like næringsrikt som fersk

Ikke alle vet at fryst mat kan være like næringsrik som fersk mat. Vi fryser maten raskt ned, slik at vi ikke trenger å bruke konserveringsmidler eller lignende for å forlenge holdbarheten. 

I det øyeblikket en grønnsak høstes starter den naturlig nedbrytningsprosessen. Ferske grønnsaker mister vitaminer under lagring over tid, men når vi fryser grønnsakene er det som at vi skrur på naturens egen pauseknapp. På denne måten bevares vitaminene og mineralene. Dette betyr faktisk at i deler av året kan frosne grønnsaker ha et høyere innhold av vitaminer og mineraler enn ferske. Smak og konsistens er også upåvirket av fryseprosessen, så det er en vinn-vinn-situasjon. 

Husk at fryste grønnsaker teller med i dine 5 om dagen på akkurat samme måte som ferske grønnsaker!