Mangomousse med "kanelcrust"

Slik gjør du:

Ingredienser Mangomousse
2 dl Findus Mangopurè
300 gr. sukker
4 plater gelatin
500 gr. kremost naturell
6 dl fløte
2 ss. sitronsaft

Ingredienser «kanelcrust»
1 pk. Mariekjeks
4 ss. malt kanel
3 ss. brun farin
3 ss. sukker
250 gr. smør.

Ingredienser mangosaus
3 dl Findus mangopurè
2 ss. melis
saften av ½ sitron.

Muligheter tilberedning:
Tilberedningstid og temperaturer varierer ved ulike typer ovner og mengder. Følgende tider anbefales. Produktet tilberedes fra fryst tilstand og er ferdig ved kjernetemperatur på 60°C.

Mangomousse: Kremost, halvparten av mangopurèen, sukker og sitron røres godt sammen i en kjøkkenmaskin. Den andre halvparten av mangopurèen varmes forsiktig, vend inn gelatinen og løs den opp. Spe dette inn i ostekremen og rør det godt inn. Pisk fløten stiv og vend den inn i ostemassen. Fyll ostemassen over i sprøyteposer og avkjøl den i kjøleskap.

Kanel «crust»: Kjør Mariekjeks, brun farin, sukker og kanel i foodprosessor til det er smuler. Smelt smøret, nesten brunt, spe det i smulene og kjør det i maskinen i noen sekunder. Hell kanel «crusten» over på et bakepapir og la det tørke i romtemperatur. Etter ca. 30 min er det sprøtt.
Mangosaus: Mangopurè smakes til med melis og sitron.

Serveringstips:
Sprøyt mangomoussen opp i et glass eller lignende, pynt med saus, crust og bringebær.