Mangomousse med kanelcrust

Ingredienser

Øk mengde

  • Mangomousse
  • Kremost
    500 gram
  • Fløte
    6 dl
  • Gelatinplater
    4 stk
  • Sitron
    0,50 stk
    saften av
  • Sukker
    300 gram
  • Kanelcrust
  • Mariekjeks
    200 gram
  • Kanel
    4 ss
  • Sukker
    3 ss
  • Brunt sukker
    3 ss
  • Smør
    250 gram
  • Mangosaus
  • Melis
    2 ss
  • Sitron
    0,50 stk
    saften av

Slik gjør du

  1. Mangomousse: rør kremost, halvparten av mangopurèen, sukker og sitron godt sammen i en kjøkkenmaskin. Varm forsiktig opp den andre halvparten av mangopurèen, og vend inn gelatinen til den er helt oppløst. Spe inn i ostekremen og rør det godt sammen. Pisk kremfløten stiv og vend den forsiktig inn i ostemassen. Fyll ostemassen over i sprøyteposer og avkjøl den i kjøleskap.
  2. Kanel-crust: Kjør Mariekjeks, brun farin, sukker og kanel til smuler i en foodprosessor. Smelt smøret og la putre til det nesten blir brukt brunt, og spe over sammen med smulene. Kjør i foodprosessoren i noen sekunder for å blande. Hell kanel-crusten over på et bakepapir og la det tørke i romtemperatur. Etter ca. 30 min er det sprøtt.
  3. Mangosaus: tine mangopuré og smak til med melis og sitron. 
  4. Sprøyt mangomousse over i serveringsglass eller -skåler, og topp med kanel-crust og mangosaus. Ha gjerne på friske jordbær i tillegg. 

Produkter i denne oppskriften