Rund pai med blåbær foran svart bakgrunn

Blåbærdrøm med melis og hvit sjokolade

Ingredienser

Øk mengde

  • Melis
    300 gram
  • Hvit sjokolade
    100 gram
  • Mørdeig:
  • Hvetemel
    500 gram
  • Smør, romtemperert
    400 gram
  • Sukker
    100 gram
  • Egg
    2 stk

Slik gjør du

  1. Miks alle ingredienser til mørdeigen lett sammen i en kjøkkenmaskin.
  2. Legg den i kjøleskap i ca 30 min før du skal bruke den.
  3. Ta av en tredjedel av deigen før du trykker den ut i formen.
  4. Ha i blåbær som er vendt inn med melis, smuldre den siste delen av mørdeigen over kaken og legg på hakket hvit sjokolade.
  5. Stek kaken i ca 10-15 min 175 g c.
  6. Pynt kaken med litt friske blåbær og server gjerne med Crème Fraîche rørt inn med vaniljesukker.

Produkter i denne oppskriften