Pasta bolognese med Pease

10 PORSJONER:
1,5 kg Pease Farse
- EPD 5207295
2 stk squash
2 stk rødbeter
6 stk tomater
200 g løk ternet
- EPD 1107887
200 g gulrotterninger
- EPD 876359
4 stk hvitløksbåter
5 dl grønnsaksbuljong
3 ts olje
4 ts soyasaus
sambal oelek
chiliflakes
røkt paprikapulver
oregano
timian
salt & pepper
800 g tørr pasta

 

1. Skrell og finhakk/riv rødbetene. Hakk squash og hvitløk.

2. Tilsett halvparten av oljen i en gryte og stek grønnsakene til de har blitt litt myke. Hakk tomater og tilsett i gryta sammen med grønnsaksbuljongen.

3. Smak til etter eget ønske med chiliflakes, men godt med røkt paprika, oregano og timian. La sausen småkoke under lokk i minst 10 min.

4. Skrell og grovriv gulrøttene. Stek gulrøttene i resten av oljen og tilsett soya, salt og pepper.

5. Tilbered Pease Farsen etter anvisning. Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell tomatsausen over Pease Farsen og la det koke sammen en stund. Smak til med evt. mer sambal oelek og krydder. Hell av vannet fra pasta.

Anrett med pasta og bolognesesaus. Server med en gang.

TIPS! Kutt 1 squash i strimler og tilsett i pastavannet det siste minuttet!