Frityrskolen

Slik får du best resultat med fritering

"Sprø utenpå - myke på innsiden"

Slik elsker vi våre pommes frites, fish & chips, og andre friterte produkter.
Men hvordan lager man den perfekte pommes frites?
Her får du 9 tips for hvordan du får best resultat når du friterer. 

1. Hvilke produkter egner
seg til frityrstekning?

Velg alltid forfriterte produkter. De avgir mindre vann,
har mindre svinn og absorberer lite olje.

2. Bør man tine
produktene på forhånd?

Produktene kan friteres direkte fra frossen tilstand.
Unngå å få overflødig panering i oljen ved å riste produktet lett først.

3. Hvilken tilberedningstid har
produktene som skal friteres?

Tilpass tiden etter det produktet du skal fritere.
Rist kurven etter ca. halv tid for å få jevn farge.

4. Hvilken temperatur er optimal?

Ren olje og riktig temperatur er viktig.
Jevnt ved ca. 170 grader er optimal temperatur for fritering.

5. Hvor mye kan vi ha i kurven?

Ikke fyll kurven for mye.
Husk at jo mer man fyller i kurven,
jo kaldere vil temperaturen bli.
Friteringstiden øker og produktene tar til seg mer fett.

6. Når er pommes ferdig?

Pommes frites er ferdig når de er gyllenbrune,
sprø på utsiden, varme og litt melne inni.
Sjømat er klar ved kjernetemperatur på 70 grader.

7. Hvordan kan man fjerne overflødig olje?

Lett risting av kurven fjerner overflødig olje.
Produktet blir best hvis det serveres omgående.

8. Bør man tilsette salt eller krydder i frityren?

Aldri ha salt eller krydder over frityren.
Salt og krydder virker nedbrytende på oljen
og korroderende på varmeelementer.
Unngå å henge kurven med pommes
frites over frityren i lang tid.

9. Hvilken olje bør man bruke?

Vi anbefaler fritering av våre produkter i Findus sine raps-baserte oljer.
Det gir best resultat.