Pease gryte med blomkål og søtpotet

10 PORSJONER:

1,5 kg Pease Pulled, chili & hvitløk
– EPD 5207477
300 g gul løk - EPD 1107887
200 g purreløk - EPD 1484401
200 g pastinakk
- EPD 4958104
1 kg blomkålbuketter
- EPD 2500288
1 kg søtpotet biter
- EPD 4351284
300 g gulrotterninger
- EPD 876359
4 stk hvitløkbåter
4 ss rapsolje
1 g safran eller gurkemeie
3 dl ferdig kokte linser
1 ltr grønnsaksbuljong
2 ss tomatpuré
2 ss eddik
4 ts tørket timian
salt & sort pepper

 

 

1. Kok linsene etter anvisning på pakken. Finhakk hvitløk.

2. Varm opp olje i en gryte og tilsett safran eller gurkemeie. Fres løk og hvitløk mykt og tilsett purreløk, pastinakk, søtpotet og gulrot. Stek i ytterligere noen minutter.

3. Tilsett ferdig grønnsaksbuljong, eddik og timian og la det småkoke til grønnsakene er blitt møre.

4. Tilsett ferdig kokte linser og mer kraft om det er nødvendig. Vær forsiktig med å røre for mye. Grønnsakene skal ikke moses.

5. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne basmatiris, Nanbrød og Raita som tilbehør