Kjøttfrie empanadas
Ingredienser
Øk mengde
- 600 gram
- Løk, hakket1 stk
- hvitløk1 fedd
- Rosiner2 ss
- Sort oliven, hakket50 gram
- Egg, hardkokte4 stk
- Egg, til pensling1 stk
- Spisskummen2 ts
- Oregano2 ts
- Salt og pepper
- Olje til steking
Slik gjør du
- 1. Ta ut butterdeigen fra frys og la den tine.
- 2. Stek løk, hvitløk og den formbare farsen til den får en fin gylden farge, tilsett rosiner, oliven og krydder og surr dette lett sammen.
- 3. Ta bort fra varmen og ha i hakket egg og bland sammen.
- 4. Kjevle ut butterdeigen til den blir omtrent 1/3 større og stikk ut rundinger ca. 10 cm.
- 5. Legg en skje med miksen på hver og brett sammen til en pirog/halvmåne.
- 6. Pensle med egg og stek på 180 grader i ca. 15 min.