Vårt syn på bærekraft

Interessen for hva vi spiser og hvor maten på bordet vårt kommer fra, har aldri vært større. I takt med at stadig flere mennesker blir mer opptatt av hva de spiser, stilles det også høyere krav til oss som matprodusenter, noe vi ser på som veldig positivt.

Vi har alle et felles ansvar for vår helse, vårt miljø og vår planet. Gjennom økt engasjement og strengere krav kan vi sammen skape reelle forandringer. Vi er store og har kraft til å påvirke. I tillegg til alle privathusholdningene som daglig lager vår mat hjemme, tilberedes det også mange måltider med Findus-produkter innen storholdning hver eneste dag.

 

 

Bærekraftig utvikling

Bærekraft er ikke noe nytt for oss. Siden begynnelsen av 1941 har vi utviklet nyttig mat med miljø og fremtid i fokus. Men vi er klar over at vi aldri kan lene oss tilbake og føle oss fornøyd. Bærekraft er en av våre kjerneverdier, og vi er fast bestemt på å ta vårt ansvar for å drive utvikling videre mot en enda grønnere fremtid. Det stiller høye krav til oss som selskap, og det er et krav vi virkelig ønsker å leve opp til. Bare ved å ta vårt ansvar kan vi skape langsiktig bærekraft - ikke bare for oss som en bedrift, men også for deg som forbruker, storkjøkkenkunde og for planeten vår. Vi vil aldri slutte å streve etter å tilby produkter som er nyttige, miljøvennlige og gode for både hverdag og fremtid.

 

Grønnere mat for en bærekraftig fremtid

Ved å øke tilgjengeligheten til grønnsaker og vegetarisk mat, og å utvikle helt nye plantebaserte produkter, skal vi få flere til å velge grønne og klimakloke valg. Våre grønnsaker høstes på sitt beste, og flere råvarer fryses med en gang, slik at du kan nyte friske grønnsaker hele året. I dag står grønnsaker og vegetariske retter for mer enn 20 % av vår totale portefølje, og vi vil øke denne andelen ytterligere - både for klimaet og for vårt eget velbefinnende. Nesten 60 % av alle norske menn, over 40 % av alle kvinner og hvert femte barn er overvektige viser tall fra helsemyndighetene. Vi har et stort ansvar for å reversere trenden, og i all vår produktutvikling arbeider vi derfor for å tilfredsstille nøkkelhull-kriteriene.

 

Bærekraftig fiske gir et sunnere hav

Våre hav er truet av lave fiskebestander og vi strever etter at så mye som mulig av vår villfisk skal være MSC-sertifisert og merket, noe som betyr at de fanges på en bærekraftig måte og kan spores ned til de enkelte bestandene. Men for oss er ikke det nok, vi vil også at fremtidige generasjoner skal kunne høste av havet. Derfor jobber vi aktivt med andre aktører, for eksempel Marine Stewardship Council, for å beskytte verdens hav og fiskebestander i fellesskap. Findus vil bidra til å øke bevisstheten om situasjonen i våre farvann og skape økt forståelse for viktigheten av bærekraftig fiske. Ved bevisste valg vil du enklere kunne bidra til et felles arbeidet mot et sunnere hav.

 

Smartere valg reduserer matsvinn

Vi ønsker å gjøre det enklere for våre forbrukere og kunder til å gjøre kloke og smarte valg, og å bruke våre ressurser på beste mulige måte. Det gjelder alle sider av vår virksomhet. Fra innkjøp av råvarer og ingredienser, valg av produksjonsmetoder og hvordan vi velger å transporterer produkter. Når det gjelder transport, jobber vi aktivt for å utnytte lasterommene for å minimere antall transporter.

Et annet viktig fokusområde er å informere våre forbrukere og kunder om håndtering av våre produkter for å redusere matsvinn og å ta vare på de råvarer og den maten vi har. I dag kastes en tredjedel av all mat og denne ressurssløsingen må reduseres kraftig. Vi jobber blant annet med å utvikle klimasmarte alternativer når det gjelder våre matvaner og menyforslag. For både storkjøkken og forbrukere spiller vår voksende oppskriftssamling en viktig rolle i planleggingen av måltider.

Findus Sverige er en av de første aktørene som klimaberegner sine oppskrifter og merker alle de som oppfyller sine krav til lavt klimaavtrykk (CO2e-utslipp) med «grønne blader». (se: www.Findusfoodservices.se). Dette gir våre svenske kunder mulighet til å få full forståelse av effekten av sine valg, og restauranter kan klima-kalkulere hele sin meny.

Det faktum at store deler av vårt sortiment er fryst, gjør også en stor forskjell. Det reduserer behovet for konserveringsmidler, tillater langsiktig transport i stedet for fly og reduserer matavfall med opptil 47% sammenlignet med fersk og kald mat.

Vår forpliktelse til deg som forbruker er å gjøre alt vi kan for at du skal kunne spise naturlig, næringsrik og bærekraftig mat hver dag - nå og i fremtiden.