Veggieburger med ertekrem og grønnsaksfries

Veggieburger med ertekrem og grønnsaksfries

Ingredienser

Øk mengde

Slik gjør du

  1. Stek burgerene i forvarmet stekepanne (medium varm) med litt olje, ca. 3 min på hver side. Kan også friteres i ca. 4-5 minutter ved 170°C. Sjekk at burgerene er gjennomvarme (72°C) før servering. 

  2. Friter grønnsaksfries i rapsolje v/170 °C i 2 min, eller ovnsstek i lave bakker med bakepapir på 220 °C i ca. 10 min.

  3. Varm brioche-brød etter anvisning på pakken. 

  4. Lag ertekrem ved å gi ertene et oppkok og sil av vannet. Ha i smør og fløte og kjør lett med stavmikser eller hurtigmikser. Den skal være litt grov i konsistensen. Smak til med salt og pepper. 

  5. Kutt opp rødløk og tomat i skiver. 

  6. Monter burgeren med salat, skiver av rødløk og tomat og ertekrem. Server med sprø grønnsaksfries.