Stativ med små tortilla fylt med fisketaco; fiskepinner, guacamole, erter, rødkål, chili, limebåt

Fisketaco med youghurtdressing

Ingredienser

Øk mengde

  • Tortillalefser
    10 stk
  • Chili
    2 stk
  • Ertepuré
  • Rapsolje
    1 ss
  • Hvitløk
    2 fedd
  • Gul løk
    2 stk
  • Kyllingkraft eller -buljong
    2 dl
  • Lime
    3 stk
  • Cayennepepper
    1 ts
  • Yoghurtdressing
  • Fennikelfrø
    1 ts
  • Spisskummen
    1 ts
  • Hvitløkspulver
    1 ts
  • Yoghurt naturell
    1,50 dl
  • Majones
    1,50 dl
  • Tabasco
    2 ts
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Stek fisken etter anvisning på pakken. 
  2. Hakk opp løk og hvitløk og sauter i litt rapsolje i en kjele. Tilsett erter, kyllingbuljong, saften av 1/2 lime og cayennepepper. La småkoke i 10 minutter. Kjør til en jevn ertepuré med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt og pepper. 
  3. Knus fennikelfrø, spisskummen og hvitløkspulver i en morter. Bland sammen majones og yoghurt, og rør inn det malte krydderet. Tilsett saften av 1/2 lime og tabasco, og smak til med salt og pepper. 
  4. Strimle rødkål så tynt du klarer og legg i iskaldt vann. La ligge til du monterer tacosen. 
  5. Varm tortillalefsene og fyll med fisk, strimlet rødkål, ertepuré og yoghurtdressing. Topp med hakket chili og lime.