Quorn - vår næringsrike proteinkilde for en bedre fremtid!

 

Quorns magi ligger i den unike ingrediensen mycoprotein, som er et vegetabilsk næringsrikt protein (fri for soya), med høyt fiberinnhold og naturlig lavt innhold av mettet fett.

Mycoprotein lages av sopporganismen Fusarium venenarun. Soppens sporer fermenteres for å omdanne karbohydratet til protein. Dette gir et klimasmart protein fordi dyrkningsprosessen krever lite land- og vannforbruk. Sammenlignet med protein frå oksekjøtt har mycoprotein 90% lavere klimapåvirkning, som er bra for kloden vår!

Tilberedning av Quorn er enkelt, følg anvisningen. Kan tilberedes i ovn, på komfyr, grill eller i mikrobølgeovn. Vi anbefaler at sauser lages før selve Quorn-produktet tilberedes, ettersom produktene krever kortere koke- eller steketid enn retter med animalske proteiner.

Quorn skal kun varmes opp. Tilberedningssvinnet er derfor helt minimalt. Quorn-produkter brukt i oppskrifter som pai, bolognese, karri og chili er helt trygge å varme opp igjen dersom de har blitt oppbevart kjølig i kjøleskap eller fryser og spises innen 24 timer.

Les mer på Quorn.no og finn inspirasjon og oppskrifter i vårt Quorn-hefte