Nordmenn må spise mer fisk - og særlig de unge!

Nordmenn må spise mer fisk
«Det har vært en gradvis nedgang de siste fire årene, men det største fallet i sjømatkonsumet skjedde mellom 2015 og 2016 viser ferske tall fra forbrukerpanelet GFK Norge, som analyserer norske husholdningers innkjøpsvaner. Også fra ernæringseksperter uttrykkes det bekymring for denne utviklingen.»

Fire gode grunner til å spise mer fisk

Barn og unge spiser for lite fisk

«Det er spesielt de unge som styrer unna fiskemiddagen. For unge under 34 år er reduksjonen i fiskekonsumet 46 prosent siden 2012. Forklarende årsaker som høyt prisnivå, mangel på tilgjengelighet og synlighet, negativ publisitet (plast) samt mangel på kunnskap om tilberedning forklarer nedgangen».

Undersøkelsen Ungkost, en landsomfattende kostholdsundersøkelse blant 4. og 8. klasse, viser at norske barn spiser mer godteri enn fisk.

Spis mer fisk

«Ernæringsfysiologene som NRK har snakket med, mener at de positive helseeffektene ved å spise fisk uansett er større enn de negative konsekvensene som for eksempel miljøgifter i fisken fører med seg».

Sett mer fisk på barnemenyen – Findus har gode, sunne løsninger!

En måte å stimulere barn og unge til å spise mer sjømat er å sette mer fisk på barnemenyene. For å øke inntaket av fisk må fiskerettene løftes frem og gjøres mer tilgjengelige og fristende både for barna, ungdommen og ikke minst foreldrene.

Findus har er bredt utvalg av gode, sunne fiskerettet som passer inn på enhver BARNEMENY  - alltid tilgjengelig når du trenger den. Fisken er bærekraftig og kommer fra MSC-sertifiserte fiskeri.  

(kilder: NRK, Norges Sjømatråd, UIO - feb 2018) 

Barn må spise mer fisk