Nyhet – Nå ferskdamper Findus

- for å heve kvaliteten på de norske grønnsakene!

Du vil kjenne det på både konsistens og smak- Vår nye teknologi for blansjering av grønnsaker, FERSKDAMPING, som vi nå har tatt i bruk både på fabrikken i Tønsberg og ved vårt anlegg i Larvik, gir enda høyere kvalitet på våre frosne grønnsaker. Vi installerte to nye dampblansjører før årets innhøsting startet. Dette gjør at denne prosessen går raskere, og foregår ved en høyere temperatur – noe som gir høyere kvalitet. Nå blir de oppkuttede grønnsakene vi bruker, som rene eller i våre blandinger, dampkokt på 100 °C i ca. 30 sekunder. Denne prosessen, som vi kaller FERSKDAMPET, er også mer skånsom enn om grønnsakene kjøres gjennom kokende vann.- Hensikten med å blansjere grønnsakene er å inaktivere enzymetperoksydase, noe som bidrar til å bevare både smak, konsistens og næringsinnhold, samt å øke holdbarheten på en bedre måte enn ved bruk av kokende vann.- Neste steg i prosessen er rask innfrysing. Grønnsakene går umiddelbart etter blansjering til nedfrysing for “fersk-frysing”. Når kjernetemperaturen i grønnsaksbitene får en temperatur på minus 18 grader, bevares innholdet av vitaminer og mineraler på en optimal måte.

- Hurtig nedfrysing av grønnsaker gjør at disse er like næringsrike som ferske, i enkelte tilfeller har de også et høyere vitamininnhold enn det som finnes i «ferske», lagrede grønnsaker.
- Findus’ nye teknologi gjør det mulig å tilby våre storhusholdningskunder et enda bedre utgangspunkt for å skape gode, velsmakende og selgende retter.
- Tilberedningen er selvfølgelig svært avgjørende for å bevare det gode næringsinnholdet i Findus-grønnsakene. Det er flere alternative tilberedningsmetoder som passer godt for ferskfryst, for eksempel sautering, damping eller tilberedning i wok.

Findus er den aktøren som har lengst fartstid når det gjelder prosessering av dypfryste grønnsaker i Norge, og derfor er det viktig for oss å ligge i forkant i forhold til å utvikle nye løsninger som bidrar til enda bedre kvalitet. Samtidig er det viktig å poengtere at det også er praktiske argumenter for å benytte seg av frosne grønnsakblandinger. Tenk bare på all tiden som går med om du skal lage dette fra bunnen av. Du slipper både vasking, skrelling og oppkutting.

Vi anbefaler deg å bruke Findus ferskdampede og fersk-fryste grønnsaker. Du har et godt utgangspunkt – og du er sikret god smak, delikat utseende, fin tekstur og et høyt innhold av vitaminer og mineraler!

Vi kan også tilby en liten informasjonsfilm om våre flotte, sunne erter, og hvordan disse blir dyrket og høstet.