Hvor grønn er din meny?

Når interessen for sunnhet og gode miljøvalg øker, stiger også etterspørselen etter grønne retter. Det stilles store krav til kvalitet på råvarene og det kan Findus levere. Vi tilbyr derfor et bredt utvalg av grønne retter og Quorn til deg som jobber på det profesjonelle kjøkkenet. Her kan du finne produkter som lar deg variere dine måltider uten kjøtt.

Grønne burgere

Veggie Burger - servert  med Steakhouse Fries Sweet Potato og Raitadressing

Sånn gjør du:

Stek burgerne etter anvisning under. Monter i et burgerbrød etter eget ønske sammen med salat, syltet rødløk og Raitadressing. Server med Steakhouse Fries Sweet potato eller Steakhouse Fries Bistro XL

Raitadressing:

5 dl Gresk yoghurt smakes til med 2 fedd hakket hvitløk, 2 ts spisskummen, frisk presset sitronsaft, salt og pepper. For en fyldigere dressing er det godt med frisk hakket mynte og revet agurk (del i 2 på langs, skrap ut kjernen, riv, ha på salt, la stå litt og klem ut vannet) Tilsett så i Raitadressingen.

Syltet rødløk:

Kutt rødløk i tynne skiver. Kok opp en lake med 1 del eddik 7%,  2 deler sukker, 3 deler vann og 1 liten bit ingefær, skrelt og i skiver. Ta av platen når sukkeret er oppløst. Hell laken i en egnet bakk og  tilsett den kuttede løken - sett på kjøl natten over. Alternativ ha i rene, tette Norgesglass og avkjøl for lagring på kjøl.

Muligheter tilberedning for Veggie Burger, 120 gr.

Tilberedningstider og temperaturer varierer ved ulike typer ovner og mengder. Følgende tider anbefales hvor produktet tilberedes fra fryst tilstand hvor produktet er ferdig ved en kjernetemperatur på 70°C.

Konveksjonsovn/Kombiovn: Legg burgerne på smurte steke brett og stek i ovn på 225 °C, i ca. 12-15 min.

Stek i panne: Stekes i panne med litt olje på middels høy varme i ca. 2-3  min på begge sider.

High speed ovn: Egner seg svært godt i high speed ovn. Tilberedes fra frossen tilstand. Vi anbefaler å kontakte din utsyrsleverandør for korrekt programmering.

Frityr: Friteres i Findus frityrolje på 170 ºC i ca. 3 min.

 

 
 

 Ouorn - smakfullt og bærekraftig kjøttfritt alternativ

Quorn er et vegetabilsk protein (mycoprotein) og er som et godt, kjøttfritt måltidsalternativ. Et høykvalitets protein med lite fett, ingen kolesterol og en kilde til kostfiber. Du kan tilberede Quorn-produkter på samme måte som kjøtt og fjærkre, i panne, i ovn, på grillen eller i mikrobølgeovnen. Oftest trenger Quorn-produktene kortere steketid og ingen tining før tilberedning.

Vi kan tilby disse forskjellige Quornvariantene:

Ouorn Burger, 115 g

Quorn Burger, 80 g

Quornbiter

Quornfarse

Quornfilet

Quornboller

 

Quorn Burger

Sånn gjør du:

Stek Quorn burgerne etter anvisning som under. På slutten av steketiden, legg på en skive ost og stek videre til osten er smeltet. Monter i et burgerbrød med garnityr etter eget ønske og bruk en BBQ saus, Tomatsalsa eller Coleslaw som en smaksvariant.

  Server med Søtpotet Fries eller Steakhouse Fries Bistro.

Coleslaw:

Finsnittet hodekål, revet gulrot og finhakket sjalottløk blandes med 1 del majones og 1 del lettrømme, smak til med salt, pepper, vineddik, litt sukker og Dijon sennep. La den stå et par timer før servering.

Tomat salsa:

Modne smakfulle tomater, deles i to og ta ut frøene, hakkes og blandes med finhakket rødløk, sjalottløk, hakket chili, smakes til med salt, pepper, sukker og frisk presset limesaft. Masse frisk hakket koriander og litt olivenolje.

Tips for variasjoner: Tilsett også bakt og flådd rød paprika i terninger, hakket vårløk, erstatt koriander med basilikum. Erstatt noen av de frisk tomater med hermetiserte hakkede.

Muligheter tilberedning Quorn Burger:

Tilberedningstider og temperaturer varierer ved ulike typer ovner og mengder. Følgende tider anbefales hvor produktet tilberedes fra fryst tilstand hvor produktet er ferdig ved en kjernetemperatur på 70°C.

 

Konveksjonsovn/Kombiovn: Legg burgerne på et smurt stekebrett, gjerne i «takstein» for flere samtidig. Stek i ovn på 225 °C i ca. 12 – 15 min.

Stek i panne: Stekes i panne m/litt nøytral olje på middels høy varme i ca. 2-3 min på begge sider. Legg på en skive ost på slutten av steketiden, på med et lokk over panna og ferdig når osten er smeltet.

Frityr: Friteres i Findus frityrolje på 170 °C i ca. 3 min.

High speed ovn: Egner seg svært godt i high speed ovn. Tilberedes fra frossen tilstand. Vi anbefaler å kontakte din utsyrsleverandør for korrekt programmering.