Historien om Quorn

På begynnelsen av 1960-tallet, ble en liten organisme funnet naturlig tilstede i jorden på et jorde i Marlow, Buckinghamshire, England.

Quorn-logoDette ble et "eureka øyeblikk" for matforskere, på global jakt etter nye matkilder for å løse verdens anslåtte matvare- og proteinmangel, som den forventet befolkningsboomen ville skape – noe man trodde sterkt på den gang.

Organismen ble til mycoprotein og dens oppdagelse markerte begynnelsen på et nytt matfenomen, et nytt vegetabilsk protein var oppdaget !

Etter år med forskning og utvikling, klarte man å dyrkemycoprotein i stor nok skala til å lansere en rekke produkter i Storbritannia, varer som i dag er solgt over hele verden under navnet Quorn

Den anslåtte globale matmangel inntraff aldri, men det ble raskt klart at mycoprotein, som er den unike råvaren i alle Quorn-produkter, gir oss større fordeler enn bare å være ekstra tilførsel av mat.

Det tilbyr god smak og helse, bekvemmelighet og har fordelaktige ernæringsmessige egenskaper som stadig blir mer relevant for vårt samfunn av i dag.
 
I 1985 kom det første produktet, en vegetabilsk pai, på markedet.
I 1990 ble Quorn merkevaren og benevnelsen for produktene laget av mycoprotein.
 
Du kan lese mer om Quorn på www.quorn.co.uk eller www.quornfoodservice.co.uk. Der finner du mye informasjon, oppskrifter, tips og idéer til hjelp for å sette Quorn på dine menyer fremover.

Dersom du er interessert i å vite mer om mycoprotein (filamentous mycoprotein), så kan du finne mye lesbart på www.mycoprotein.com.
 
Les også mer om Quorns bærekraftighet (engelsk versjon). 

Quorn – hva er det
Det er varemerket og samlebegrepet for produkter laget av mycoprotein (filamentous mycoprotein), et vegetabilsk protein.

Quorn-serien kan vise til sterk ernæringsmessig legitimasjon, et høykvalitetsprotein (PDCAAS 0,996), litefett, ingen kolesterologen kilde tilkostfiber.

Quorn-serien tilbyr smakfulle, kjøttfrie og sunne måltidsløsninger. Produktene er ekstremt allsidige, noe som muliggjør servering av dine favorittretter i en smakfull men lettere og sunnere versjon enn tidligere.

Quorn – for hvem
Har du spisegjester som er opptatt av gode valg i forhold til tema som å redusere kjøttforbruk, vegetarisme, hjerte-helse, vekt-kontroll eller overvekt er Quorn et godt alternativ. Med Quorn kan gjestene nyte sunnere og lettere versjoner av sine daglige favorittmåltider.

Quorn ligner kjøtt i smak og tekstur, men har mindre kalorier, fett og kolesterol. Perfekt valg dersom man ønsker å servere mindre kjøtt i måltidsløsningene man har.

Å servere Quorn i stedet for kjøtt er et godt og bærekraftig alternativ, f.eks. er «carbon foot print» av Quorn farse 70% mindre enn for biff. Derfor er Quorn-produkter bra for gjesten og godt for miljøet.

Last ned oppskriftshefte her (pdf)
Produktark for nyhetslansering september 2014 (pdf)

Les også om Verdens kjøttfrie dag 15. juni - “One small step for our planet” - www.worldmeatfreeday.com