Årets viktigste lunsj?

Vi inviterte politikere og andre engasjerte mennesker fra blant annet ISS, Kiwi, Matvett, ToGoodToGo og Matsentralen for å diskutere hvordan vi kan redusere matsvinnet. 

Midt i Spikersuppa serverte vi matsvinn-lunsj med hjelp av Kompass Mat. 

Vi serverte også chilisuppe med blomkålstilker som vanligvis er matavfall fra vår fabrikk i Larvik. 

Findus har undertegnet avtalen om å redusere matsvinnet med 50% innen 2030. 

Jeg vil invitere matbransjen til møte for å se på hvordan vi kan øke innsatsen ytterligere for å få redusert matsvinnet sammen, sa landbruks- og matminister Olaug Bollestad da hun deltok på lunsjen vår i forrige uke.

Bruker man fryst mat reduserer man automatisk matsvinnet på kjøkkenet. Man kan bare ta ut det man behøver, og putte resten tilbake i fryseren.

Les mer om hvordan vi jobber med matsvinn her.

Dialogteltakerne i matsvinnlunsjen er fra venstre: Anja Mykland (influenser med instagramkontoen reducethejuice), Malin Valdal Corneliussen (markedssjef i Findus), landbruks- og matminister Olaug Bollestad, Anne Marie Schrøder (kommunikasjonssjef i Matvett), Maria Svantemark (bærekraftansvarlig i Findus), Anne-Grete Haugen (daglig leder i Matvett), Hege Sørlie (Head of Catering i ISS) og Ann-Kristin Raknes (daglig leder i Too Good To Go). (Harald Bregner (kvalitetssjef i Kiwi) var ikke til stede da bildet ble tatt). Foto: Sølve Hindhamar/JCP