10 ting du ikke visste om Fish & Chips

10 ting du ikke visste om Fish & Chips

Artige fakta om Fish & Chips!


1. Fish and chips, til tross for at det er så erkebritisk som det kan få blitt, faktisk ble oppfunnet i Frankrike eller Belgia?


2. Fish & Chips ble for første gang servert på 1806-tallet i England. Enten i London eller Manchester, avhengig av hvilken kilde du bruker.


3. Fish & Chips ble servert i avispapir frem til 1980-tallet.


4. Under D-dagen ble fish & chips brukt av soldatene til å identifisere hverandre. De ropte "fish" og ventet på svaret "chips".


5. Britene spiser hele 382 millioner porsjoner fish and chips hvert år? Det betyr seks porsjoner på hver og en av dem.


6. Rekorden for flest serverte fish & chips-porsjoner ble satt i Australia i 1996. Da ble det i en restaurant servert 12.105 porsjoner i Melbourne, Victoria, Australia.


7. Fish and chips vanligvis blir solgt i egne serveringssteder eller buer? Disse serveringsstedene blir gjerne kalt chippies eller chip shops i Storbritannia, og fish shops i Australia og på New Zealand.


8. Verdens største fish & chips porsjon ble servert i Birmingham 9. februar 2018. Den veide 54.99 kilo!


9. Verdens største fish & chip-restaurant fins i Hull. Her er det plass til 500 gjester.


10. Fish and chips ble pakket inn med hvitt papir innerst og avispapir utenpå i gamledager? Avispapiret ga isolering for å holde på varmen. I våre dager blir ikke avispapir brukt lenger av hygieniske grunner, og man bruker derfor innpakningspapir av godkjent kvalitet istedenfor.