Vegetar-juleboller med rødbesslaw

Ingredienser

Øk mengde

  • 1,20 kg
  • Havregryn
    1,50 dl
  • Vann
    3 dl
  • egg
    4 stk
  • Soyasaus
    45 gram
  • Allehånde, malt
    2,50 krm
  • Nellik, malt
    1 gram
  • Salt
  • Hvit pepper
  • Pepper
  • <b>Rødbetsslaw:</b>
  • Løk
    60 gram
  • Cumin, hel
  • Tyrkisk yoghurt
    1 dl
  • Majones
    1 dl
  • Sennep
    2 ss
  • Kål, strimlet
    800 gram
  • Salt
  • Hvit pepper

Slik gjør du

  1. 1. Bland sammen havregryn, vann og egg og la svelle i ca 4-5 minutter.

    2. Bland inn formbar vegansk farse, soyasaus og krydder til en jevn røre og form til boller eller biffer.

    3. Stek i rapsolje eller smør.

    Rødbetslaw

    1. Bland tinte rødbeter med løk og spisskummen til en jevn røre.

    2. Bland rødbetblandingen med yoghurt, majones og sennep.

    3. Bland inn strimlet kål og smak til med salt og pepper.

    Tips!

    Perfekt til julelunsj eller juletapas!

Produkter i denne oppskriften