Tre vide glass med grønn ertesuppe med kokosmelk, og røkt laks som garnityr

Ertesuppe med kokosmelk

Ingredienser

Øk mengde

  • Hvitløk
    3 fedd
  • Ingefær
    2 ss
  • Hakket chili
    5 ts
  • Grønnsaksbuljong
    8,75 dl
  • Kokosmelk
    900 gram
  • Honning
    3 ts
  • Lime
    1 stk
    saft og skall
  • Salt
    8 gram
  • Hvit pepper
    3 gram
  • Laks
    400 gram
  • Gressløk
    3 stk

Slik gjør du

  1. Hakk opp hvitløk, ingefær og chili, og fres i litt olje i en stekepanne. 
  2. Ha i erter, kokosmelk og grønnsaksbuljong, og kok opp. Miks til en jevn suppe og smak til med limesaft og -skall, honning og salt. 
  3. Skjær laksen i små biter og bland inn gressløk og salt. 
  4. Fordel suppen i glass eller skåler og topp med laks og finhakket gressløk. Server gjerne med  godt brød til!

Produkter i denne oppskriften